Blog

Geleneksel Yöntem ve Soğuk Yöntemle Sabun Nasıl Yapılır.

Geleneksel Yöntemle yani kaynatma yöntemi ile  yapılan sabunda yağlar kazana koyulur.yüksek asit zeytinyağları özel kazanlarda kostik ve su ile kaynatarak sabun hamuru elde ettikten sonra sabunlar kalıplara dökülerek elde edilmektedir.

Soğuk yöntem sabunlarda durum daha farklı. 1 kg zeytinyağı ile 370 gr saf su ve 140 gr pul kostik (NaOH) karışımı ile evde de butik olarak yapabileceğimiz karışımlardır.

Bu üç malzeme hassas ölçümler ile hazırlanır ve suyun içerisine yağ konur. Karışıma kostikli su verilmeye başlanır. Çırpıcı ile karıştırılır. Sabunlaşma başlar ve biraz daha karıştırılır. Bu üç malzeme puding kıvamına gelince kalıplara dökülür ve 24 saat sonra kesilir, kalıptan çıkarılıp, kurumaya alınır. Yaklaşık 6 hafta serin ve gölge bir yerde kuruması beklenir, sonrasında kullanıma hazırdır.

Soğuk yöntem ile yapılan sabunda yağlar kaynatılmadan ve kullanılacak her bir yağın sabunlaşma faktörüne göre kostik hesaplar yapılır.Yağda kostik indirimi yapıldıktan sonra,sabunlaşma başlandıktan sonra yüzde 5 veya 6 olarak hesaplanıp kalan yağ puding kıvamına gelen sabun hamuruna ilave edilip karıştırılarak işleme son verilip kalıplara konmaktadır.

 

Hakkımızdaadmin

SÖZÜMÜZ VAR
DOĞAL ÜRETİM
İNSAN SAĞLIĞINA UYGUN YAĞLAR
UYGUN FİYAT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir